.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie English version Video
Prijs per persoon excl. reiskosten
1255 €
4 dagen trektocht + 3 dagen stertocht / Iedere datum is goed / Open van 1 Januari tot 31 December
1155 €
Promo Price - TRY-OUT - from 4 September to 11 September

 

Sicilie-Trail
100 € Korting op de Try-Out van September

 

MOUNTAIN TRAIL RIDES IN SICILY


Een trektocht in Sicilië – een onvergetelijke ervaring! Doorgewinterde ruiters die al op trektocht gingen, kunnen je vertellen dat het een ervaring is die je nooit zal vergeten. En de bergen in Sicilië zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Ze bieden een spectaculair landschap gecombineerd met een gevoel van vrijheid en ruimte dat we zelden ervaren in Europa.

Beste weer in Europa – Bijna 10 maanden lang is het zomer, dus je hebt praktisch gegarandeerd goed weer (beloven kunnen we echter niets). De hoogte waarop we in de bergen zitten, betekent ook dat de warme dagen overgaan in een heerlijke koele nacht tijdens de heetste zomerdagen.

Fantastische paarden – De paarden zijn goed opgeleid en zeer vriendelijk in de omgang.

Aangename overnachtingen – We eindigen elke dag op een prachtige landelijke accommodatie op het platteland waar we kunnen ontspannen met een duik in het zwembad. Daarna volgt een met Siciliaanse trots bereide uitgebreide meergangen maaltijd, vergezeld van wijn en gelach! Er is geen betere manier om de dag af te sluiten.

Twee types trektochten – We bieden 2 soorten trektochten aan op Sicilië: ‘Standaard’ en ‘Soft’.

Voor de trektochten in Sicilië heb je niet noodzakelijk trektocht-ervaring nodig, maar je moet wel een competente ruiter zijn en alle gangen beheersen.

Tijdens de ‘Standaard’ trektocht (4 dagen) leggen we een afstand van ca. 120 km af, gemiddeld 30 km per dag, dit is 6 à 8 uur rijden, afhankelijk van het terrein. Onderweg draven we en doen we ook enkele snelle (ren)galoppades, dus u moet alle gangen goed beheersen en vele uren in het zadel kunnen doorbrengen. Dit is echter geen ‘moeilijke’ tocht, er is gekozen voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad zodat ook voor minder ervaren trektocht-ruiters het tempo comfortabel blijft.

De ‘Soft’ trektocht is erg vergelijkbaar met de standaard versie, alleen leggen we dan een afstand van ca. 60-80 km af, dit is 3 à 4 uur rijden per dag. We komen eerder aan op onze dagelijkse bestemming en hebben wat meer tijd om te ontspannen rond het zwembad, enz … Waar mogelijk kunnen we zelfs een bezoekje brengen aan een nabijgelegen stadje voor een korte sightseeing.

Groepskortingen zijn mogelijk voor deze trektocht (email ons voor meer informatie hierover!). info@hippo-trail.be

Deze bestemming biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kijk maar wat deze trail allemaal te bieden heeft…
De prijs is inclusief alle accommodatie, transfers van luchthaven naar ranch, het paardrijden, alle maaltijden incl. wijn (uitstekende huiswijnen), alle dranken (ook likeuren etc.), alle excursies en bezoeken, al het transport voor deze bezoeken. De prijs is exclusief vluchten en drank buiten de maaltijden (zoals drankjes in bars in de late avonduren).
De prijs is voor de volledige 7 daagse vakantie. De trektocht duurt 4 dagen, de andere dagen zijn gevuld met lokaal paardrijden, excursies naar interessante locaties en uit eten gaan.

Inbegrepen
• volpension
• drank bij de maaltijden ook wijn en likeuren
• transfer heen van de luchthaven naar de ranch
• transfer terug van de ranch naar het lokaal treinstation
• alle transfers tijdens uitstappen
Niet inbegrepen
• vlucht heen/terug Sicilië
• transfer terug van de ranch naar de luchthaven (kost 75€ per trip, er kunnen max 3personen per trip mee. Dus in dat geval is de 75€ te delen door 3)
• persoonlijke uitgaven
Niveau
Half gevorderden en gevorderden
Gewicht
100 kgr voor max. 2 personen de anderen onder de 85 kgr.
Leeftijd
Geen minimum leeftijd, het hangt meer af van de rijervaring en de grootte van de jongeren.
Aantal
Maximum 8 ruiters
Afreis
Vanaf 1 persoon.
Paarden
Local, Andalusian, San Fratellano, ‎Swedish warm bloods.... Allemaal bomproof en geschikt voor alle niveaus
Zadels
Engels
Maaltijden
Gedurende de 4-daagse trail nemen we het ontbijt en het avondmaal in een Agrotoerisme verblijf.
Daarna gedurende de volgende drie dagen op de ranch. Het ontbijt (toast met boter en jam, ontbijtgranen, yoghurt, croissants, jamtaarten, fruitsap, koffie of thee). Ook de lunch worden meestal op de ranch geserveerd . De lunch is licht (pastaschotels, salades, dessert, wijn, fruit, likeuren, koffie),  aangezien het avondmaal vaak heel uitgebreid is. Het avondmaal gaat voornamelijk door in een restaurant in verschillende steden en dorpjes, omdat in de namiddag tot ’s avonds vaak een uitstap naar de vele kanten van het prachtige Sicilië op het programma staat. Er wordt gekozen voor de beste restaurants in het gebied en met het oog op het ervaren van zoveel mogelijk variatie.
Gidsen
Engelstalig
Paspoort
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.
Een visum is niet nodig.
Transfer
Ophalen aan de luchthaven inbegrepen (rit naar de ranch duurt 1,5u vanuit luchthaven van Palermo)
Transfer terug naar de luchthaven van Palermo (75 euro, tot 3 personen) of u wordt afgezet aan het lokale treinstation. Het openbaar vervoer is heel betrouwbaar en zeer redelijk geprijst. De treinen rijden meestal tot aan de luchthaven terminal (trein naar Palermo Centraal Station, met een eenvoudige overstap naar de terminal). De rit met de trein duurt 2uur en kost 8 euro.
Luchthaven van Catania: 2u. Transfer terug: 95 euro, tot 3 personen.
Luchthaven van Trapani: 2,5u. Transfer terug: 95 euro, tot 3 personen. Naar de luchthaven van Trapani kan u ook de trein nemen naar Palermo Centraal Station (1u, kost 5 euro) en daarna een bus naar de luchthaventerminal (2u, kost 12 euro).
Avontuur
Genieten
Sanitair
Elke kamer heeft eigen badkamer.
Comfort
De kamers zijn ingericht in 150 jaar oude, omgebouwde schuren, smaakvol ingericht in antieke stijl. Ze hebben allemaal een eigen badkamer.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

De Trail Ride op Sicilië is een vakantie van 1 week, 7 nachten 8 dagen. Het programma bevat de 4-daagse trektocht en andere activiteiten zoals hieronder beschreven.
We zijn zeer flexibel en ontvangen u naargelang de beschikbare vluchten. We reserveren in feite 9 dagen per vakantieweek, zodat mensen 1 dag eerder of later kunnen aankomen of vertrekken (of de lengte van hun verblijf kunnen uitbreiden), zo kan u de beste vluchten boeken. U kan vliegen op een van de luchthavens in Sicilië (Palermo, Comiso, …).

Dag 1
(Afhankelijk van uw aankomsttijd). Bij aankomst ’s morgens in de luchthaven: een ontbijt in de buurt van de luchthaven. Lunch op de ranch, gevolgd door een korte middagrit (als daar genoeg tijd voor is) en een heerlijk diner in een rustiek lokaal restaurant in een nabijgelegen stadje.

Dag 2
Ochtendrit, lunch op de ranch, in de namiddag bezoek aan Caccamo met bezichtiging van het kasteel, bezoek aan een trainingscentrum voor paarden. Daarna rijden we naar het meer en bewonderen de dam, diner in het kasteel en (als we daar zin in hebben) gaan we naar een lokale uitgaansgelegenheid voor een aantal drankjes (niet inbegrepen in prijs).

Dag 3 tot 6: 4-daagse trektocht
Dagelijkse rit van ongeveer 25–30 kilometer (ongeveer 8 uur rijden, inclusief een uurtje pauze voor de lunch). De tocht gaat doorheen de prachtige landschappen in de Siciliaanse heuvels. Elke dag eindigt met een verblijf in een lokaal, zeer comfortabel agriturismo. Die hebben bijna allemaal een zwembad zodat we elke avond een verfrissende duik kunnen nemen.
We genieten van een uitgebreid avonddiner (inclusief alle wijnen, dranken en likeuren). (Drank na afloop van het diner en tot laat in de nacht is niet inbegrepen in de prijs). De lunch tijdens de trektocht is een lunchpakket.
Tijdens de trektocht is er een back-up wagen, vervoer van uw persoonlijke bezittingen van het ene agriturismo naar het volgende, een Engelstalige gids die de groep begeleidt en een lokale, deskundige gids. Onze gids is geboren en getogen in deze heuvels, hij houdt van paarden en paardrijden en rijdt al 40 jaar in deze bergen.
De laatste avond komen we terug aan op de ranch, daarna een zeer uitgebreid diner in een nabijgelegen restaurant om het einde van de trektocht in stijl af te sluiten.

Dag 7
Deze dag kunnen we ontspannen, we slapen uit, daarna een korte rondleiding in het plaatselijke stadje. Onze late lunch is een uitgebreide barbecue op het terras van de ranch, met uitzicht op de Gurfa-vallei en heel veel uitstekende gerechten, wijn, enz …

Dag 8
Vertrekdag. Afhankelijk van uw tijd van vertrek is er nog ontbijt en lunch.

Er zijn ter plekke een aantal caps aanwezig, maar het is aan te raden zelf uw eigen cap mee te brengen.
Geschikte kleding is afhankelijk van het seizoen, u houdt best het weerbericht voor Sicilië in het oog.