.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
Boek zonder risico .
Alle annulaties wegens corona worden volledig terug betaald.
--> --> 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Lusitano 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Sundance --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Sicilie-All Inclusive

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
795 €
5 dagen / Kan ook langer of korter/Iedere datum is goed/ Open van 1 Januari tot 31 December
1095 €
7 dagen / Kan ook langer of korter/Iedere datum is goed/ Open van 1 Januari tot 31 December

 

 

Meer dan enkel paardrijden


Voor een actieve leuke paardrijvakantie is het prachtige eiland Sicilië uitstekend geschikt.
Deze vakantie omvat ‘meer dan enkel paardrijden’: combineer uw paardrijvakantie met een scala aan diverse activiteiten na uw dagelijkse rit: bezoek aan de meren, kastelen, galerijen met mafia beeldverhalen, kastelen, pretparken en paardenfestivals. Lokale evenementen worden  in het programma opgenomen naarmate ze vallen in de week van de tocht.

De filosofie van de ranch is: genieten van het leven met volle teugen! Daarom worden zoveel mogelijk diverse activiteiten toegevoegd aan uw verblijf. Paardrijden in het prachtige landschap met zijn veelheid aan natuurlijk en onverwachte ervaringen is een ware sensatie, maar we willen dat u het ware Sicilië ten volle kan ervaren en kan kennis maken met het trage levensritme op het eiland. Daarom bezoeken we ook weinig bekende lokaties en hoekjes van Sicilië die door toeristen zelden gezien worden, we luisteren naar interessante lokale verhalen, we verbinden met de natuur en genieten van maaltijden in verschillende typische berg-stadjes en dorpjes. De avondmaaltijd gaat meestal door in het dorpje of de stad die je die dag bezoekt en zo krijg je een uitgebreide kennismaking met Siciliaanse plaats en de culturen.
De veelheid aan activiteiten maakt dit tot een ideale vakantie, ook voor de niet-ruiters in de groep !

Inbegrepen
• volpension
• drank bij de maaltijden op de ranch, ook wijn en likeuren
• transfer heen van de luchthaven naar de ranch
• transfer terug van de ranch naar het lokaal treinstation
• alle transfers tijdens uitstappen
Niet inbegrepen
• vlucht heen/terug Sicilië
• transfer terug van de ranch naar de luchthaven (kost 75€ per trip, er kunnen max 3personen per trip mee. Dus in dat geval is de 75€ te delen door 3)
• persoonlijke uitgaven
Niveau
ALLE niveaus.
Beginners worden wat bijgeschoold en gaan alleen mee als en wanneer we denken dat ze er klaar voor zijn.
Wij hebben natuurlijk de voorkeur dat één groep hetzelfde niveau heeft maar we kunnen ook de groep opdelen in afzonderlijke ritten als er verschillende niveaus tegelijkertijd zijn.
Gewicht
100 kgr voor max. 2 personen de anderen onder de 85 kgr.
Leeftijd
Geen minimum leeftijd, het hangt meer af van de rijervaring en de grootte van de jongeren.
Aantal
Maximum 8 ruiters, niet ruiters niet inbegrepen.
Afreis
Vanaf 1 persoon.
Paarden
Local, Andalusian, San Fratellano, ‎Swedish warm bloods.... Allemaal bomproof en geschikt voor alle niveaus
Zadels
Engels
Maaltijden
Het ontbijt wordt geserveerd op de ranch (toast met boter en jam, ontbijtgranen, yoghurt, croissants, jamtaarten, fruitsap, koffie of thee). Ook de lunch worden meestal op de ranch geserveerd (met enkele uitzonderingen tijdens de uitstappen). De lunch is meestal licht (pastaschotels, salades, dessert, wijn, fruit, likeuren, koffie),  aangezien het avondmaal vaak heel uitgebreid is. Het avondmaal gaat meestal door in een restaurant in verschillende steden en dorpjes, omdat in de namiddag tot ’s avonds vaak een uitstap naar de vele kanten van het prachtige Sicilië op het programma staat. Er wordt gekozen voor de beste restaurants in het gebied en met het oog op het ervaren van zoveel mogelijk variatie.
Gidsen
Engelstalig
Paspoort
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.
Een visum is niet nodig.
Transfer
Ophalen aan de luchthaven inbegrepen (rit naar de ranch duurt 1,5u vanuit luchthaven van Palermo)
Transfer terug naar de luchthaven van Palermo (75 euro, tot 3 personen) of u wordt afgezet aan het lokale treinstation. Het openbaar vervoer is heel betrouwbaar en zeer redelijk geprijst. De treinen rijden meestal tot aan de luchthaven terminal (trein naar Palermo Centraal Station, met een eenvoudige overstap naar de terminal). De rit met de trein duurt 2uur en kost 8 euro.
Luchthaven van Catania: 2u. Transfer terug: 95 euro, tot 3 personen.
Luchthaven van Trapani: 2,5u. Transfer terug: 95 euro, tot 3 personen. Naar de luchthaven van Trapani kan u ook de trein nemen naar Palermo Centraal Station (1u, kost 5 euro) en daarna een bus naar de luchthaventerminal (2u, kost 12 euro).
Avontuur
Genieten
Sanitair
Elke kamer heeft eigen badkamer.
Comfort
De kamers zijn ingericht in 150 jaar oude, omgebouwde schuren, smaakvol ingericht in antieke stijl. Ze hebben allemaal een eigen badkamer.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

Pakket van 7 dagen = 7x24 hr

Het programma kan worden omgeschreven als  “zeer all-inclusive”.
Een greep uit het programma:

PAARDRIJDEN
Een typische dagrit bestaat uit ongeveer 3 uur ‘s morgens na het ontbijt. Op een van de dagen, rijden we naar het landhuis over de heuvels (3,5 uur rijden heen en  1,5 uur terug). We blijven ter plekke voor een heerlijke lunch en een paar ontspannende uren en rijden terug in de late namiddag zodat we op tijd terug zijn voor het diner. Er is ook een rustdag, waarop we niet gaan rijden, maar de Siciliaanse hoofdstad Palermo bezoeken, waar er talloze bezienswaardigheden te bewonderen zijn. We lunchen die dag in een zeer bijzonder restaurant ...
De paarden zijn goed getraind en worden met veel liefde verzorgd. Ze zijn geschikt zowel voor snellere ritten voor gevorderden als voor tochten voor beginners.

UITSTAPPEN
In de namiddag gaan we er meestal op avontuur en nemen de avondmaaltijd ergens in de omgeving.
Voorbeelden van mogelijke uitstappen:

  • Corleone, de beruchte stad (The Godfather) waar de meest beruchte maffiabazen vandaan kwamen. We bezoeken een fotomuseum dat de opkomst van de mafia in Sicilië verhaalt. Daarna gaan we naar een ander mooi stadje, Palazzo Adriano waar we ook het avondmaal nemen.
  • Bezoek aan een oude Arabische vestingstad (2500 jaar oud) hoog in de bergen van het centrum van Sicilië. Dit is een zeer klein stadje, nog steeds bewoond en levend op de traditionele manier. Bijna niemand bezoekt ooit dit stadje, dat lijkt te zijn achtergelaten in de tijd. De geschiedenis van dit stadje is een zeer interessant verhaal. We sluiten af met een uitgebreid 8-gangen huisbereid diner bij een lokale agriturismo.
  • Een dagtocht heen en terug naar een landhuis. De lunch ter plekke bestaat uit een huisbereide 4-gangen maaltijd in de Siciliaanse traditie.
  • Tenminste 1 barbecue op het terras van de ranch met uitzicht op de Gurfa vallei
  • Een bezoek aan een prachtig middeleeuws stadje, hoog in de bergen gelegen met avondmaal in een lokaal restaurant (deze uitstap zit normaal niet in het 5d-programma)
  • Een dag en nacht in Palermo (deze uitstap zit normaal niet in het 5d-programma).  We bezoeken straat markten, catacomben, theaters, berggrotten en stranden (we proppen zoveel mogelijk activiteiten in de dag ...). De lunch eten we bij een zeer interessant lokaal restaurant, en ’s avonds gaan we weer uit eten, en proeven van het  Palermitaanse nachtleven.
  • Verschillende kleine stops in cafés, bars, … naargelang we wensen.

Deze uitstappen kunnen per week wijzigen. Vaak zijn er speciale evenementen, zoals paardenparades, …  die zeer leuk zijn om mee te pikken in uw vakantieweek. Het programma is flexibel en kan worden aangepast aan de wensen van de groep.
Ook niet-ruiters kunnen hier duidelijk volledig hun hartje ophalen door het ruime aanbod aan allerlei activeiten.

Best zelf uw cap meenemen. Er zijn er een aantal voor het geval dat.
Kleding is afhankelijk van het seizoen.
Een blik op het weerbericht zou helpen beslissen over de kleding.
(Kijk voor Alia, onze dichtstbijzijnde dorp)