.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Portugal-Lusitano

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
1640 Euro
10-16 / 23-30 //   March 2019
1640 Euro
28-04 May //   April 2019
1640 Euro
28apr- 04 / 26 - 01Jun //   May 2019
1640 Euro
2-8 / 16-22 //   June 2019
1640 Euro
30Jun-06 / 14-20 //   July 2019
1640 Euro
15-21 / 29-5okt  //   September 2019
1640 Euro
29Sept -5 / 20-26 //   October 2019
1640 Euro
24-30 //   November 2019

 

 

Portugal - Lusitano Trail

Kom genieten van Portugal en ontdek de Lusitano paarden !

Geniet te paard in Portugal van de mooiste ongerepte locaties, op de nobele en loyale Lusitano paarden! Deze paarden zijn vermaard voor hun genereuze en bereidwillige aard en staan garant voor een unieke rij-ervaring.

De tochten gebeuren in kleine groepen van maximaal 6 ruiters, op fitte paarden geschikt voor langdurige draf en voor enthousiaste galoppades. Maak de ritten uit uw dromen en voel het verschil!
Ervaar de noblesse van het Lusitano paard en het authentieke Portugal in de regio Ribatejo.

Inbegrepen
• Accomodatie op basis van 2-persoonskamers
• Transfer heen en terug van luchthaven van Lissabon (om 14u pick up aan de luchthaven, terugvlucht vanaf 15u)
• volpension, inclusief dranken tijdens ritten en bij de maaltijden (koffie, thee, water, bier, wijn)
Niet inbegrepen

• reis heen/terug
• reisverzekering
• Single room supplement: 210€

Niveau
Ervaring in de drie gangen, met langere periodes in draf (lichtrijden) en galop. U moet over voldoende conditie en ervaring beschikken om elke dag een paar uur in het zadel door te brengen.
Gewicht
Max. 90 kg
Leeftijd
ruiters onder 18 jaar moeten begeleid worden door een volwassene
Aantal
Max. 6
Afreis
gegarandeerd
Paarden

goed getrainde en vriendelijke Lusitano paarden

Zadels
Traditionele Portugese Campino zadels, handgemaakt door lokale zadelmaker en aangepast voor de tochten: kniesteunen en zeer zachte schapenvacht zodat de zadels zeer comfortabel zijn.
Maaltijden
Tijdens de trektocht bestaan de lunches uit een picknick in een mooie omgeving. Het avondmaal is tijdens de zomermaanden in de tuin en in de winter aan een grote tafel voor de warme open haard. Er zijn ook een aantal avondmalen in typische traditionele restaurants.
Gidsen
Professionele gids
Paspoort
Identiteitskaart
Transfer
Transfers zijn inbegrepen in de prijs
Avontuur
Licht
Accomodatie
In Ranch of in charmante gastpensions op het platteland in 2-persoonskamers met douche en toilet. 1 of 2 overnachtingen zijn mogelijks met een gedeelde douche en toilet.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

7 dagen / 6 nachten / 7 dagen in 't zadel

Opmerking: wijzigingen in het programma of de route kunnen nodig zijn wegens weersomstandigheden of aangepast worden aan het niveau van de groep.

Dag 1: aankomst en transfer (ca. 2 u rijden)
U wordt opgewacht op de luchthaven. Transfer (ongeveer 45min rijden) naar de Ranch. Na een welkomstdrankje gaan we direct te paard om te genieten van onze eerste rit. We rijden langs prachtige kurkeiken en eucalyptusbomen, u kan ontspannen en kennismaken met uw paard, uw aangename partner voor deze week. Terug op de Quinta heb je voor het avondmaal nog wat tijd om te ontspannen, in de winter voor de open haard, en tijdens de zomermaanden in de tuin. Overnachting in de Ranch of Quinta da Cabrita (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Dag 2: Alternatief 1: Alcanoes - Tejo vallei (ca. 5 u rijden) of alternatief 2: Póvoa de Santarém - Quinta da Ribeirinha(ca. 4u rijden)
De trektocht begint! Voor deze dag zijn er twee mooie alternatieven, afhankelijk van het aantal deelnemers: 1) Op de goed opgeleide Lusitano paarden rijden we van Ranch in de richting van Alcanoes en rijden door dit typisch Portugese dorp. Terwijl u geniet van prachtige uitzichten rijden we door de groene weiden van een stieren- en paardenfokker. Onze rit start op het platteland met glooiende heuvels en langs kurkeiken, maar langzaamaan wordt het landschap meer open. We komen in de Tejo vallei, met zijn prachtige wijngaarden en het vlakke terrein geeft ons een aantal uitgelezen mogelijkheden voor galop. Aan de oever van de Taag rivier stoppen we voor onze picknick, met fantastisch uitzichten rondom. Aangenaam ontspannen vervolgen we onze rit, eerst door de prachtige wijngaarden en dan doorheen bergachtig gebied. We genieten van de kurkbomen en een spectaculair uitzicht op de rivier voordat we Quinta dos Pinhieros bereiken. Diner in een traditioneel restaurant in Santarém of op de Quinta. Overnachting in Ranch of Quinta da Cabrita. Alternatief 2) Onze bestemming van vandaag: een wijngaard! Op de goed opgeleide Lusitano paarden rijden we van Ranch in de richting van Póvoa de Santarém. We rijden over de glooiende heuvels met prachtige uitzichten, daarna langs smalle historische wegen van een typisch Portugees dorp. Na ongeveer 2 uur rijden komen we aan bij Quinta da Ribeirinha, waar we hartelijk worden verwelkomd met een wijnproeverij en een heerlijke lunch. Na een bezoek aan de wijnmakerij rijden we terug, langs olijfbomen en we passeren een meer tot we terug komen bij Ranch. Diner in een traditioneel restaurant in Santarém of op de Quinta. Overnachting in Ranch of Quinta da Cabrita.

Dag 3: Quinta Boa Vistajo – Azinhaga (ca. 5 u rijden)
Vandaag genieten we van de Tejo vallei en blijven de charme van de Ribatejo regio ervaren. Vandaag hebben we super gelegenheden voor een lange draf en galop !! We vertrekken vanuit Quinta Boa Vista en rijden langs de Alviela rivier tot we weer de Taag rivier bereiken, met zijn prachtige zandbanken en stranden. We passeren een aantal oude boerderijen en komen aan op een bijzondere picknick plaats met een rustige en kalme sfeer waar u kunt uitrusten en genieten van de pure natuur. In de namiddag leidt onze route ons door enorme maïsvelden, op slingerende paden in de buurt van de Taag rivier, tot we aankomen in Azinhaga. Azinhaga staat bekend als een van de meest typische Portugese dorpen van de Ribatejo. Bernardo heet ons en onze paarden hartelijk welkom in het mooie gasthuis. U kan genieten van een duik in het zwembad of gewoon wat relaxen in de tuin voordat we genieten van een heerlijk avondmaal.

Dag 4: Quinta da Broa – Golega (ca. 3,5 u rijden)
Vandaag beginnen we met een korte rit naar Quinta da Broa, de thuis van de beroemde Veiga stoeterij, bekend om zijn lange traditie in het fokken van Lusitano paarden. Na een korte stop voor een bezoek, leidt onze route ons verder door de weilanden van de Veiga stoeterij, waar we de merries met hun veulens kunnen zien grazen, en verder in de richting van het natuurreservaat van Boquilobo. Na ongeveer 3 uur rijden komen we aan in Golega, de "hoofdstad van de paarden". Hier blijven we met onze paarden in een mooi gasthuis. Golega heeft een zeer lange traditie en is beroemd om zijn jaarlijkse paardenmarkt in november. We genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op het centrale plein. In de namiddag is er tijd om de kleine wegen en verborgen traditionele winkels en koffiebars in Golega te gaan ontdekken.

Dag 5: Golega – Quinta Alpompé (ca. 5,5 u rijden)
We zadelen onze paarden op voor alweer een geweldige paardrij-dag. We verlaten de paardenstad Golega langs de kleine wegen en rijden terug in de richting van de Taag rivier. In de voormiddag rijden we langs grote korenvelden langs de Tejo en we begrijpen des te beter waarom deze regio "tuin van Lissabon" wordt genoemd'. Na ongeveer 2 uur herkent u weer de statige en mooie gebouwen van de Veiha stoeterij. Voor de lunch stoppen we aan het restaurant van een klein dorpje en terwijl de paarden buiten wachten genieten we van een typisch Portugese lunch in een authentieke sfeer. Daarna zetten we, goed uitgerust, onze rit verder langs eucalyptusbomen en prachtige oude kurkeiken, we steken een kleine rivier over en rijden tussen de koeienkuddes. Tenslotte komen we aan in Quinta Alpompé, daar worden we opgehaald en teruggebracht naar de Ranch (15 min rijden). Overnachting in de Ranch of Quinta da Cabrita (afhankelijk van het aantal deelnemers), waar het zwembad en een lekker diner op ons wachten.

Dag 6: strandrit (ca. 4 u rijden)
Deze dag vormt een speciaal hoogtepunt van de tocht. We worden met onze paarden naar het strand gebracht (transfer ongeveer 1 uur rijden). We genieten van een fantastische rit en prachtig zichten terwijl we langs de grote lagune rijden tot we de Atlantische Oceaan bereiken! Mijlen aan zandstranden strekken zich uitnodigend voor ons uit, we spelen met onze paarden in het water van de lagune en genieten van enkele galoppades op het grote strand! Op de terugweg lunchen we in een lokaal restaurant met een prachtig uitzicht over de lagune. In de late namiddag zijn we terug in de Ranch. Overnachting in de Ranch of Quinta da Cabrita.

Dag 7: Cîmpu Cetatii  – Gurghiu (ca. 2 u rijden)
Na het ontbijt genieten we van een laatste rit. Daarna nemen we afscheid en volgt de transfer naar de luchthaven van Lissabon.

Er gaat een volgwagen mee voor het vervoer van de bagage.