.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
Boek zonder risico .
Alle annulaties wegens corona worden volledig terug betaald.
--> --> 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Lusitano 5% Vroegboekingkorting (tot eind januari) Portugal-Sundance --> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Kirgistan-Explore

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
980 Euro
20 June(dag 1) - 01 July //   June 2020
980 Euro
04(dag 1) - 15   July 2020
980 Euro
01(dag 1) - 12 / 16(dag 1) - 27   August 2020

 

 

Ontdek de wilde natuur en het nomadenleven met paarden in Kirgizië (of Kirgistan)

Deze trektocht biedt u de maximale gelegenheid om Kyrgyzstan te ontdekken, de verschillende landschapstypes van de Kirgizische natuur, het leven van de nomaden, de cultuur, de lokale levenswijzen en folkloristische animatie.
Het programma bestaat uit 2 grote onderdelen, waarin we te paard doorheen twee verschillende natuurtypes trekken.
We starten in het Chong Kemin nationaal park, één van de meest pittoreske plaatsen op het grondgebied van Kirgizië. Het vormt een uniek natuurlijk complex en bestaat uit een kloof, een vallei, de Chon-Kemin rivier en de bergmeren. Chon-Kemin is een echt uniek natuurreservaat waar de natuurlijke landschappen in bijna maagdelijke staat bewaard gebleven zijn, met groene naaldbossen en steppes, en langs drie zijdes beschermd door bergketens. Het park ligt op een hoogte van 1400-2800 m, sneeuw bedekt de bergketens van Kungei Ala-Too en Zailiyskiy-Ala-Too met een hoogte van 4700 m. Hier brengen we twee nachten door, we verkennen de ongerepte natuur, we gaan vissen en maken kampvuren ’s nachts bij het meer, maak wat vuur nachten in de buurt van het meer.
Het tweede deel van de tocht maken we kennis met de levensgewoonten van het nomadenleven met paarden in Song kol. Een uitgestrekte zomerweide en bergen omringen het Song Kol meer gelegen op 3016 m. In Song Kol komen we dagelijks in contact met de lokale bevolking en ervaren zo hun dagelijkse leven. We leven echt bij de nomaden. Op de prairie hebben we ook de gelegenheid verder vertrouwd te raken met de Kirgizische paarden door het uittesten van de traditionele paardenspelen.
Op deze trektocht is er ook een rustdag, waarin we te voet de natuur verkennen, doorheen de rode rotsen en canyons.
Tijdens deze tocht ontdekken we het echte leven van het Kirgizische volk. We logeren een aantal dagen in een gastpension en bij een familie die jaagt met adelaars. We hebben ook de gelegenheid een traditioneel folklore concert bij te wonen.

 

Inbegrepen

• gids in Bishkek
• transfers zoals vermeld in het programma
• gidsen te paard en helpers
• huur paarden
• gids voor de vertaling
• kok
• volpension en accomodatie
• drinkwater 1l/dag
• kampeermateriaal
• toegang tot museums/nationale parken, show met adelaars, folklore concert zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen
• vlucht heen/terug
• alcoholische dranken
• persoonlijke uitgaven
Niveau
Ervaren ruiters (1 pas is op 4000m hoogte). Gangen afhankelijk van het terrein. Op de prairie draf en galop. In het hooggebergte in stap.
Gewicht
geen beperking
Leeftijd
Kinderen moeten begeleid zijn door volwassene.
Aantal
4-12 personen
Afreis
Vanaf 4 personen
Paarden

Het Kirgizische paard staat bekend voor zijn weerstand, uithoudingsvermogen en soberheid, een gevolg van een natuurlijke en doelgerichte selectie, doorheen vele generaties van Kirgizische veehouders. Door deze selectie is het paard perfect aangepast aan de natuurlijke omstandigheden en het klimaat in het gebergte en aan het werk waarvoor het gebruikt wordt door de Kirgizische nomaden.

Zadels
Traditionel zadels, bedekt met wollen overtrek.
Maaltijden
De maaltijden bestaan gewoonlijk uit rundsvlees, schapenvlees, granen en pasta, aangevuld met verse groenten zoals  tomaten, komkommer, radijs, bonen, mais, aubergines en aardappelen. Ook vers fruit zoals meloen, watermeloen, appels, abrikozen, druiven, … In de bergen zijn er allerlei melkproducten. Ook veel  soorten confituur.
Ontbijt: eieren, pap, omelet, pannekoeken, yoghurt, melk, koffie, brood, boter, thee, jam,…
Middagmaal is ofwel een volledige maaltijd ofwel een picknick (brood, kaas, groenten, worst, voeding in blik en fruit).
’s Avonds een volledige menu met salade, hoofdmaaltijd en dessert.
Gidsen
Ja, zie "inbegrepen"
Paspoort
Geen visum nodig, wel een paspoort dat nog 6 maanden geldig is.
Transfer
Inbegrepen
Avontuur
Tocht tot 2000 - 3300 m hoogte
Sanitair
Zie "Comfort"
Comfort
2 overnachting in hotel, 4 nachten in gasthuizen, 4 nachten in een yurt, 2 nachten in tent

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

12 of 13 dagen /11 of 12 nachten / 7 dagen in 't zadel (3-6 u rijden per dag)

Dag 0: Vertrekken uit Europa ( Aankomen in Bishkek op Dag 1)

Dag 1: Luchthaven - Bisjkek ( OPTIONEEL mits supplement van 63 € !! )
Transfer naar Rich Hotel. Ontbijt en rusttijd.. Rond 10-11 uur beginnen we met stadstour . Eerst het centrum van de stad daarna een lunch in een lokaal traditioneel restaurantl. 'S Middags een bezoek aan het Frunze-museum (of het nationale museum als het open is) en de markt van Osh Bazar. Avondmaaltijd in een traditioneel restaurant. Overnachting in Rich Hotel.

Dag 2: Luchthaven - Bisjkek - Chong Kemin
Transfer naar Rich Hotel. Ontbijt. Eventueel nog een kort bezoek aan de stad en daarna met onze bus naar het dorp Chong Kemin. Tegen de middag komen we aan bij Chong Kemin. Na de lunch kunnen we een korte wandeling maken door het dorp Chong Kemine en de kloof OrtoKaindi. 'S Avonds keren we terug naar het dorp om de nacht door te brengen in een gastgezin en te dineren.

Dag 3: Chong Kemine (Karal Dobo) à Chelek lake (1° dag paardrijden)
Na het ontbijt reizen we met de auto langs de Chong-Kemin-rivier naar de Jailoo-vallei in Kol-Almaty. Bij aankomst zullen we lunchen met de lokale nomaden in een Yourt en maken we een rit naar het nabijgelegen Alpenmeer Chelek. Deze dag is een aanpassingsdag om je voor te bereiden op de rit door de pas van de volgende dag. Nacht en diner in een yurt bij de nomaden.

Dag 4: Van Chelek Lake naar Ayuluu-Tor Valley
Vandaag, de langste dag van de trektocht. Vroeg in de ochtend om 07:00, na het ontbijt brengen we onze paarden door rotsachtige bergen naar de nek van Ak-Suu. Aan de voet van de glassierpas hebben we een kleine picknickpauze. Daarna vervolgen we onze reis naar het verleden. We steken de Ak-Suu pas over op 4.050 m en dalen dan door de Chong Ak-Suu kloof naar de almweide Ayuluu-Tor om de tenten op te zetten. Nacht en diner onder de tenten. (7-8 uur te paard).

Dag 5: Vallée Ayuluu-Tor à Cholpon Ata
Na het ontwaken in de prachtige natuur nemen we ontbijt. Daarna vervolgen we de tocht langs de Chong Ak-Suu-rivier. Deze fantastische plek vol met wilde paddenstoelen. Een ideale vallei voor onze picknick. 'S Middags dalen we af naar het dorp Grigorieva, waar onze auto ons ophaalt en afzet bij Cholpon-Ata. Tijd om te douchen en naar het strand te gaan. Nachten en diner in het hotel. (4-5 h te paard).

Dag 6: Cholpon Ata – Kara Kol – Bokonbaeva
Na het ontbijt, transfer naar Kara Kol (2-2,3 uur rijden). In Kara kol wordt een bezoek gebracht aan de Dungan-moskee en de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid om een blik te werpen op de architectuur van de 19e eeuw. Lunch in Kol Kara en de kleine wandeling naar de Jeti Oguz-conion op 40 km van Kara Kol. Vanmiddag hebben we een tweede wandeling in de kleine zandbergen aan de rand van de weg. Onderweg stoppen we bij het Issyk Kul-meer - het op 2 na grootste alpiene meer ter wereld. Diner en overnachting in het huis van Gulmira in het dorp Bokonbaevo.

Dag 7: Bokonbaeva – Kochkor – Song Kol
's Morgens bezoeken we een oude familie van jagers met adelaars, waar we de kans krijgen om een demonstratie bij te wonen van de jacht en foto's te maken met de indrukwekkende adelaars en valken. Daarna gaan we naar Kochkor voor een demonstratie van het handwerk met vilt en een bezoek aan een lokaal museum. De lunch gaat door in een echte Kirgizische yurt. We vervolgen onze reis naar Song Kul via de Moldo Ashu pas. Avondmaal bij een nomadenfamilie in Kumduu Suu.

Dag 8: Kumduu Suu to Tash Dobo (ca. 4-5 u rijden)
Na het ontbijt ontmoeten we opnieuw onze paarden en ons team. Na een korte instructie, starten we ons tocht te paard naar Joloman's yurt kamp in Tash Dobo. Onderweg picknicken we op een historische plek: de "Manas stenen". 's Namiddags kunnen we een warme douche nemen in een handgemaakte douche. Avondmaal en overnachting in yurt kamp.

Dag 9: Tash Dobo - Tular Tash (ca. 3-4 u rijden)
Vandaag is de tweede dag van onze tocht rond de Son Kol. We blijven steeds de verbazingwekkende cultuur van het semi-nomadisch leven ontdekken. Na onze rit te paard komen we aan bij een familie. Lunch onder de blauwe hemel. 's Namiddags genieten we van enkele training lessen te paard. Avondmaal en overnachting in yurt.

Dag 10: Tulpar Tash - Tuz Ashuu (ca. 3-4 u rijden)
Na het ontbijt is er een rit van 3-4 uur. We lunchen bij een familie in Tuz Ashuu. Na de lunch gaan we naar het strand van het Song Kol meer. Laatste avondmaal en overnachting in de yurt.

Dag 11: Tuz Ashuu - Kochkor (ca. 2-3 u rijden)
Deze laatste dag is langer dan normaal. Picknick onderweg. Bestemming punt Kyzart waar we onze bus nemen naar Kochkor (5-7 uur te paard). Diner in een gasthuis met de begeleiding van een folkloristisch concert. Ovenachting in het gasthuis.

Dag 12: Kochkor - Bishkek
Vandaag nemen we met onze bus de richting van Bishkek. Onderweg bezoeken we de Burana-toren (minaret) - een architectonisch complex uit de X-XI eeuw, de voormalige hoofdstad van het Kara-Khanid-rijk en een belangrijk punt op de Grote Zijderoute. In de middag komen we aan in Bishkek. Een bezoek aan Osh Bazaar en het Historisch Museum.
Diner in een lokaal restaurant. Nacht in het hotel.

Dag 13: Bishkek – luchthaven

Beste seizoen voor een ruitervakantie in Kirgizië is 10 juni tot 10 september.

Mee te nemen bagage: waterdichte en warme kleding (trektocht in berggebied), trekking laarzen, hoed, slaapzak en matje, zonnebril en zonnecrème, persoonlijke medicatie (basis apotheek wordt meegenomen door de gids)