.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

IJsland-Snaefell

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
2190 Euro
1-8 / 15-21   June 2019
2350 Euro
29 June - 6 July   June 2019
2350 Euro
13-20 / 27-3 aug /   July 2019
2350 Euro
10-17 / 24-31   August 2019
25 % Korting
Kinderen jonger dan 12 jaar -- Familiekorting voor ouders met kinderen tussen 12-18 jaar is 5%.

 

 

Het magische en mysterische schiereiland Snæfellsjökull

In het Snæfellsjökull National Park ziet u één van de mooiste en meest karakteristieke bezienswaardigheden in IJsland, de kegelvulkaan Snæfellsjökull, die bedekt is met een gletsjer. Het mysterie en spiritueel aura van deze nog actieve vulkaan werden beroemd door de roman‘Naar het middelpunt der aarde’ van de Franse schrijver Jules Verne. Veel van de grote Sagas spelen zich af in dit gebied. Tegenwoordig trekken de afgelegen schoonheid en het rijke vogelleven bezoekers aan vanover de hele wereld. Het scheireiland zelf wordt vaak "IJsland in een notendop" genoemd vanwege zijn diversiteit in landschappen. Op deze tocht volgen we goede rijpaden en kan je gemakkelijk de tölt ervaren, de unieke extra gang van het IJslandse Paard. De uitgestrekte lange, vlakke zandstranden maken deze tocht tot een genot zowel voor de paarden als de ruiters. Deze tocht voert ons door een landschap van uitgestrekte lavavelden, kraters en as afkomstig van oude uitbarstingen in de Hítardalur vallei. We genieten ook van wijdse open vlaktes van lichtgekleurd zand op het Löngufjörur strand, waar alleen het tij een grens stelt aan de vrijheid van paard en mens. De indrukwekkende 50 meter diepe krater Eldborg is een opvallende bezienswaardigheid, waar het lichte zand zwart wordt eenmaal we het lavaveld bereiken. Op onze laatste rijdag volgen we de rand van de lavastroom langs de kust voor we terugkeren naar de Stori-Kálfalækur Farm.  

Inbegrepen

• alle transfers tijdens de trektocht
• volpension
• lokale gids
• Regenkledij, Zadeltassen, Drinkfles, Rijhelm is ter plaatse beschikbaar

Niet inbegrepen
• alcoholische dranken.
• vlucht heen/terug IJsland
Niveau
Voor gemiddelde en ervaren ruiters, gewoon aan vele uren in het zadel
Gewicht
max. 110kgr
Leeftijd
Min. leeftijd 12 jaar mits begeleiding van een volwassen ruiter
Aantal
12-20 ruiters
Afreis
afreis is altijd gegarandeerd, er is geen minimumaantal
Paarden

Er wordt gewoonlijk 2-3 keer per dag van paard gewisseld. Op de langere tochten drijven we onze vrije paarden loslopend mee in onze kudde, de traditionele manier van rijden in IJsland.
Het IJslandse paard

Zadels
IJslandse zadels met zadeltassen
Maaltijden
Het menu bestaat uit een uitgebreid ontbijt en traditionele IJslandse maaltijden (vis of lamsvlees). Vegetarische maaltijden zijn beschikbaar op verzoek (vermelden bij boeking). De ruiters maken hun eigen lunchpakket aan de ontbijttafel.
Gidsen
Gids tijdens de trektocht.
Paspoort
Geldige identiteitskaart volstaat
Transfer
Alle transfers tijdens de trektocht, indien van toepassing
Avontuur
Mysterieus
Sanitair
Voldoende
Comfort
Gedeelde kamers, bedden voorzien van beddengoed.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

8 dagen /7 nachten / 6 dagen in 't zadel (ongeveer 185 km)

Opmerking:
Door weersomstandigheden kan het soms nodig zijn de route te wijzigen.

Een deel van deze tocht kan worden geboekt als een 4-daagse tocht (4 dagen rijden) of als een 3 daagse tocht (2 dagen rijden).

dag 1: Aankomst in IJsland - Reykjavík – Stóri-Kálfalækur – Grímsstaðir
Pick up bij BSÍ Busstation in Reykjavik of bij de officiële bushaltes in Reykjavik bij uw accommodatie (www.busstop.is) tussen 18 en 19hr waar onze bus u en uw mede ruiters overbrengt naar Stóri-Kálfalækur Farm, waar paarden en medewerkers op ons wachten.
Na een mooie introductie maaltijd waar we elkaar leren kennen, ontspannen we ons en brengen de nacht door zodat we goed uitgerust zijn en voorbereid op het avontuur dat morgen begint.

dag 2: Stóri Kálfalækir - Grímstaðir (25 km)
Na een introductie naar het IJslandse paard en zijn speciale gangen beginnen we onze rit naar de bergen door vruchtbare landbouwvelden en langs goede paden naar het boerderij Grímsstaðir met zijn trotse geschiedenis die terug gaat naar de middeleeuwen.
Overnachting in Stóri-Kálfalækur in opgemaakte bedden, douches en een bubbelbad ter plaatse.

dag 3: Grímsstaðir – Hítarhólmur (25 km)
De rit van vandaag  leidt ons door veelkleurige bergen en langs lage, bosrijke heuvels.
Hítardalur is een geologisch paradijs. grote lava velden, zachte paden door as en de hoge palagoniet (tuff) bergen geven je de indruk van een ritje op de maan!
Wij verlaten de paarden op de boerderij Hítarhólmur en rijd terug naar Stóri-Kálfalækur, waar het bubbelbad wacht.

Dag 4: Hítarhólmur – Kolviðarnes (ca. 45 km)
We vervolgen onze tocht door deze mystieke vulkanische vallei. We stoppen bij de schapen verzamelplaats Hítardalsrétt en als je goed kijkt zie je de trollenvrouw Hít die in steen werd veranderd toen ze laat terugkwam van een afspraak. We trekken verder naar het westen over de Hítará rivier en reizen door een gebied dat bekend staat als de schuilplaats van de meest beroemde outlaw van IJsland, Grettir. We laten de paarden achter op de Kolviðarnes boerderij en rijden terug om de nacht door te brengen in Stori Kálfalækur.
Op dag 4-5-6 rijden we op het Löngufjörur strand waar we afhankelijk zijn van het getij. In sommige gevallen moeten we de rit heel vroeg in de ochtend beginnen of pas in de namiddag.

Dag 5: Kolviðarnes – Traðir  (ca. 30 km)
We vervoegen weer onze paarden en starten onze strandrit op Löngufjörur, de beroemde paardentrail op de kusten van het schiereiland Snæfellsnes. Aanschouw de majestueuze Snæfellsjökull gletsjer voor je, voel de opwinding van de paarden en neem deel aan hun vreugde op dit buitengewoon parcours vrijgegeven door het getij. We laten de paarden achter op de Traðir boerderij en brengen de nacht door in Stori Kálfalækur.

Dag 6: Traðir – Kolviðarnes – Stóri-Kálfalækur (ca. 30 km)
Vandaag rijden we nog een dag op het geel gekleurde zandstrand. We veranderen van richting en keren terug naar het machtige Eldborgarhraun lavaveld.  Dit is een unieke ervaring voor iedereen! We hebben zicht op de lava-velden en de bergen aan de ene kant van het parcours en op de Atlantische Oceaan aan de andere kant. We laten de paarden op de Kolviðarnes boederdij en rijden naar Stori-Kálfalækur, waar we de laatste twee nachten doorbrengen.

Dag 7: Kolviðarnes – Stóri-Kálfalækur (ca. 30 km)
Onze laatste dag op het strand en toch weer een nieuwe ervaring. Het zand wordt zwart als we de contouren van het Eldborgarhraun lavaveld volgen. Je kan je voorstellen dat de zwarte lava nog steeds in beweging is, op onze weg terug naar het droge land. De rit eindigt bij de Stori-Kálfalækur boerderij, waar we genieten van Ólöf's afscheidsdiner.

Dag 8: Stóri-Kálfalækur – Reykjavík
Transfer terug naar Reykjavik (aankomst in Reykjavík voorzien rond 11u30).

 

U moet voorbereid zijn op allerlei weersomstandigheden want het weer kan heel snel omslaan.

Aan te raden zijn:

• kniehoge rijlaarzen, bij voorkeur rubber (voor de strandritten)
•warme jas
• warme trui (wol of fleece)
• Warme sokken en handschoenen, tenminste twee paar, sjaal en een pet of hoed.
• Warm ondergoed, eventueel lang ondergoed (beschermt ook tegen wrijving).
• Voor de dames - sportbeha.
• rijbroek.
• Een paar slippers/pantoffels voor binnenshuis (IJslanders doen hun schoenen uit bij het betreden van een huis).
• zwemkleding, handdoeken, zeep etc.
• Een kleine camera om mee te nemen op de tocht
• pleisters .
• Vliegennet
•Zonnecrème voor gezicht en lippen (met een hoge zonnefactor).
• zonnebril
•eventueel: oordopjes
• Breng meer dan 1 paar comfortabele schoenen mee zodat je je schoenen kan wisselen als je voeten nat worden: wandelschoenen, rijlaarzen, rubber laarzen.

Zijn inbegrepen en hoeft u dus niet mee te brengen:
Zadeltassen, regenkledij, rijhelm

Rijkleding (rijbroeken, jasjes, enz.) moet worden gewassen (40°c) of schoongemaakt in de droogkuis.
Kledingstukken die niet kunnen worden gereinigd of gereinigd (schoenen, helmen) moeten minstens vijf dagen voor aankomst in IJsland worden gereinigd en ontsmet.
De IJslandse Veterinaire Dienst beveelt het ontsmettingsmiddel Virkon S aan voor desinfectie.
Gebruikte rijhandschoenen, zweepjes, zadels, hoofdstellen, chaps en andere gebruikte lederen uitrusting mogen het land niet binnen gebracht worden.
Deze voorzorgsmaatregelen zijn nodig omdat er geen besmettelijke dierziekten in IJsland zijn.
Paarden worden niet gevaccineerd en zijn daarom vatbaar voor infectieuze stoffen uit het buitenland. Meer informatie op: (www.mast.is)