.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

IJsland-Noordelijke Expeditie

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
2159 Euro
24-29   June 2019
2290 Euro
1-6 / 8-13 /15-20   July 2019
2290 Euro
5-10/ 12-17 / 26-31   August 2019
25 % Korting
Kinderen jonger dan 12 jaar -- Familiekorting voor ouders met kinderen tussen 12-18 jaar is 5%.

 

 

Walvissen spotten tijdens een trektocht in het Noorden van IJsland

Deze trektocht is door de Sunday Times genomineerd als één van de 10 beste tochten ter wereld.
Het noorden van IJsland staat bekend om zijn spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden en divers landschap. Deze tocht leidt van Bjarnastaðir Farm in de buurt van Húsavík naar het gebied rond het Mývatn meer, bekend om zijn vulkanische formaties en rijk vogelleven. Ásbyrgi Canyon, Dettifoss, de grootste waterval van Europa, en de vreemde rotsformaties op Hljóðaklettar zijn slechts enkele van de juweeltjes van de natuur die je kan bewonderen tijdens deze uitzonderlijke trektocht.

We rijden op paden die ideaal zijn voor het tölten, de unieke extra gang van de IJslander. De eerste dag brengen we door in het Jökulsárgljúfur Nationaal Park en bezoek zowel de Dettifoss Waterval (de grootste waterval van Europa!) en de Ásbyrgi Canyon. Van de weelderige groene weilanden gaan we richting de Gæsafjöll bergen en brengen de nacht door in een berghut bij Theistareykir. De tocht leidt ons verder door een gebied doorkliefd met scheuren en spleten van aardbevingen en vulkanische activiteit richting het Mývatn meer, waar borrelende modderpoelen en spookachtige lava formaties ons herinneren aan de krachtige energie pal onder onze voeten. Er is ook mogelijkheid om te baden in het aangenaam warme geothermische water in het buitenzwembad van de Mývatn Natuurbaden.
De volgende twee dagen leiden door de Laxárdalur vallei naar Heiðabær voor de overnachting en ter plekke kunnen we lekker ontspannen in het zwembad. Van daar trekken we verder over de Reykjaheiði heide naar de kust en terug naar de Bjarnastaðir Farm.

Na deze geweldige tour door een steeds veranderende landschap kunnen we nog eens genieten in de bubbelbaden van het Lundur zwembad voordat we aanschuiven voor een ​​stevig afscheidsdiner op de boerderij.

Optioneel kan je deelnemen aan een tocht om te gaan walvis-spotten om nog een extra natuurlijke attractie toe te voegen.

Niet inbegrepen
• alcoholische dranken. Alcoholische dranken zijn weinig beschikbaar in de hooglanden, ze kunnen wel worden aangekocht in de belastingsvrije winkels op de luchthaven van Keflavik bij aankomst.
• optioneel: boottocht om walvissen te gaan spotten (lokaal te betalen, 80 euro per persoon)
• Vlucht van en naar IJsland
Inbegrepen
• alle transfers tijdens de trektocht
• binnenlandse vlucht
• volpension
• 3-4 paarden per persoon
• lokale gids
• gebruik van regenkledij, zadeltassen, waterfles en rijhelm
Niveau
Voor ervaren ruiters
Gewicht
Max. gewicht ruiter 110 kg
Leeftijd
Min. leeftijd 12 jaar mits begeleiding van een volwassen ruiter
Aantal
12-20 ruiters
Afreis
afreis is altijd gegarandeerd, er is geen minimumaantal
Paarden
Er wordt gewoonlijk 2-3 keer per dag van paard gewisseld. Op de langere tochten drijven we onze vrije paarden loslopend mee in onze kudde, de traditionele manier van rijden in IJsland.
Het IJslandse paard
Zadels
IJslandse zadels met zadeltassen
Maaltijden
Het menu bestaat uit een uitgebreid ontbijt en traditionele IJslandse maaltijden (vis of lamsvlees). Vegetarische maaltijden zijn beschikbaar op verzoek (vermelden bij boeking). De ruiters maken hun eigen lunchpakket aan de ontbijttafel.
Gidsen
Gids tijdens de trektocht. Een kok en helpers voor de paarden.
Paspoort
Geldige identiteitskaart volstaat
Transfer
Alle transfers tijdens de trektocht
Avontuur
Once in a life time
Sanitair
Voldoende
Comfort
Gedeelde kamers met bedden of stapelbedden, slaapzak zelf mee te brengen! Op de meeste lokaties is er binnen een toilet en warme douches. Vele lokaties beschikken ook over warme zwembaden.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

6 dagen / 5 nachten / 5 dagen in 't zadel (ongeveer 160 km)

Opmerking:
Door weersomstandigheden kan het soms nodig zijn de route te wijzigen.

Dag 1: aankomst en transfer (Reykjavík – Húsavík – Þeistareykir) (ca. 35 km)
Pick up bij BSÍ Busstation in Reykjavik of bij de officiële bushaltes in Reykjavik bij uw accommodatie (www.busstop.is) tussen 06.30 en 07.30hr en we rijden naar de nationale luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Húsavík. Daarna transfer naar Bjarnastaðir Farm. Gelieve uw rijkleding al aan te trekken en uw paspoort/identiteitsbewijs bij te hebben voor de vlucht. Aangekomen in Bjarnastaðir zullen we eerst lunchen. Na een korte inleiding op de IJslandse paard en zijn speciale gangen starten we onze tocht.

We rijden over de machtige ijzige rivier Jökulsá á Fjöllum (op een brug) en door de bergen naar het geothermische gebied van Theistareykir. Op een gegeven moment steken we over van de ene continentale plaat naar de andere en rijden over de Mid-Atlantische Rug! Dit is een fascinerend gebied met diepe scheuren van aardbevingen, veelkleurige bergen en geothermische energie. Met al deze vulkanische activiteit die hier zo duidelijk aanwezig is, is het gemakkelijk te begrijpen dat IJsland zich in feite nog in "natuurlijke constructie" bevindt.

Dag 2: Theistareykir Mountain Cabin - Heiðarbær(ca. 35 km)
Geniet vandaag van de rit van het Theistareykir gebied naar Halldorstaðir í Laxárdal. Daarna rijden we naar Heiðarbær, waar we de komende 2 nachten overnachten (met een zwembad ter beschikking).

Dag 3: Heiðarbær (ca. 30 km)
We beginnen onze dag met een spannende rondleiding met de bus. We beginnen met een lekker warm bad in Jarðböð,een outdoor lagune met geothermisch water,  en een bezoek aan Dimmuborgir met zijn  fantastische zwarte lavaformaties met rijke vegetatie.
We zadelen weer op en gaan door een zwarte zandwoestijn langs de kleurrijke Laxárdalurvallei met de glinsterende Zalmrivier Laxá in het midden.
Een ware dag van contrasten in de steeds veranderende IJslandse natuur.
We stoppen bij de zeer speciale Hraunsrétt  ( lava ).
Wij rijden naar Skógarhlíð, waar we vanavond de paarden laten.

Dag 4: Bjarnastaðir (ca. 40 km)
Vandaag vervolgen we onze weg door de Geldingadalur vallei en Reykjaheiði doorheen de Öxarfjörður Fjord naar Bjarnastaðir Farm, waar het outdoor warme bubbelbad ons opwacht.

Dag 5: Ásbyrgi – Dettifoss - Bjarnastaðir (ca. 20 km)
Dit is echt een dag om te onthouden wanneer we aan de oostkant van het Nationaal Park Jökulsárgljúfur rijden en plaatsen bezoeken zoals Gloppa, Hallhöfðastígur met uitzicht op Soundaklettar en nog veel meer.
Na het rijden hebben we een rondleiding met de bus naar Europa's grootste waterval, Dettifoss en de beroemde Ásbyrgi Canyon, een van de wonderen van de natuur, een brede hoefijzervormige canyon met scherpe kliffen tot 100 m hoog.

Dag 6: Bjarnastaðir – Húsavík (optioneel: whale watching) – Reykjavík
's Morgens keren we met de bus terug naar Húsavík. Wie dit wenst kan daar deelnemen aan een walvis cruise (per persoon 80 euro). Wie hier niet aan deelneemt, kan genieten van de warme bubbelbaden in het zwembad van de stad of een wandeling maken door deze mooie stad. In de namiddag vlucht terug naar de luchthaven van Reykjavik domestic Airport en transfer naar uw accommodatie.

De bagage wordt vervoerd met een busje. Neem niet teveel bagage mee want de transportruimte is beperkt. Kies liever voor stevige bagagetassen in plaats van harde koffers.

U moet voorbereid zijn op allerlei weersomstandigheden want het weer kan heel snel omslaan.

Mee te nemen: slaapzak en hoofdkussentje !

Aan te raden zijn:

• kniehoge rijlaarzen, bij voorkeur rubber (omdat we soms rivieren doorsteken)
•warme jas
• warme trui (wol of fleece)
• Warme sokken en handschoenen, tenminste twee paar, sjaal en een pet of hoed.
• Warm ondergoed, eventueel lang ondergoed (beschermt ook tegen wrijving).
• Voor de dames - sportbeha.
• rijbroek.
• Een paar slippers/pantoffels voor binnenshuis (IJslanders doen hun schoenen uit bij het betreden van een huis).
• zwemkleding, handdoeken, zeep etc.
• Een kleine camera om mee te nemen op de tocht
• pleisters .
• Vliegennet
•Zonnecrème voor gezicht en lippen (met een hoge zonnefactor).
• zonnebril
•eventueel: oordopjes
• Breng meer dan 1 paar comfortabele schoenen mee zodat je je schoenen kan wisselen als je voeten nat worden: wandelschoenen, rijlaarzen, rubber laarzen.

Zijn inbegrepen en hoeft u dus niet mee te brengen:
Zadeltassen, regenkledij, rijhelm

Rijkleding (rijbroeken, jasjes, enz.) moet worden gewassen (40°c) of schoongemaakt in de droogkuis.
Kledingstukken die niet kunnen worden gereinigd of gereinigd (schoenen, helmen) moeten minstens vijf dagen voor aankomst in IJsland worden gereinigd en ontsmet.
De IJslandse Veterinaire Dienst beveelt het ontsmettingsmiddel Virkon S aan voor desinfectie.
Gebruikte rijhandschoenen, zweepjes, zadels, hoofdstellen, chaps en andere gebruikte lederen uitrusting mogen het land niet binnen gebracht worden.
Deze voorzorgsmaatregelen zijn nodig omdat er geen besmettelijke dierziekten in IJsland zijn.
Paarden worden niet gevaccineerd en zijn daarom vatbaar voor infectieuze stoffen uit het buitenland. Meer informatie op: (www.mast.is)