.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

IJsland-Golden circle

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
2080 Euro
8-14 / 15-21   June 2019
2229 Euro
6-12 / 13-19 / 20-26   July 2019
2229 Euro
10-16 / 17-23 / 24-30   August 2019
25 % Korting
Kinderen jonger dan 12 jaar -- Familiekorting voor ouders met kinderen tussen 12-18 jaar is 5%.

 

 

IJsland - Golden circle

Deze trektocht is door de CNNgo genomineerd als één van de 15 mooiste paarden trektochten ter wereld.

Er is geen betere of meer unieke manier om de populaire Golden Circle tocht te doen dan te paard door het prachtige landschap van Zuid-IJsland. De drie grootste attracties tijdens deze klassieke tocht zijn het gebied van de warmwaterbronnen van Geysir, Gullfoss(de Gouden Waterval) en Thingvellir, het Nationaal Park. Elk van deze natuurwonderen zal gegarandeerd u de adem benemen. Het Thingvellir Nationaal Park staat nu op de UNESCO Werelderfgoed lijst wegens zijn historisch, geologisch en cultureel belang.

Deze tocht is ideaal voor gezinnen en mensen die niet over de nodige rijervaring beschikken voor de hoogland trektochten. Maar de rijdagen kunnen lang zijn dus je moet toch beschikken over een goede conditie en voldoende rij-ervaring.

Op de eerste dag maatk u kennis met het unieke IJslandse paard en zijn speciale extra gang tijdens een gemakkelijke rit langs de oevers van de majestueuze Þjórsá rivier. We gaan verder in de richting van de Gullfoss waterval met zijn donderende wateren en het warmwaterbron-gebied van Geysir. Na een ontspannende dagrit ter plaatse verkennen we vervolgense enkele van de meer afgelegen plaatsen, buiten de gebaande paden. Op weg naar onze accommodatie bezoeken we de charmante Secret Lagoon voor een welverdiende warm bad. We steken het hoogveengebied van Hrunaheiði door en genieten van goede rijpaden terwijl we rijden langs de iconische basalt kolommen bij Hrepphólar op onze terugweg naar de Kálfhóll boerderij.

Inbegrepen

• alle transfers tijdens de trektocht
• volpension
• 3-4 paarden per persoon
• lokale gids
• gebruik van regenkledij, zadeltassen, waterfles en rijhelm
• toegangsticket voor Secret Lagoon

Niet inbegrepen

• alcoholische dranken.
• vlucht heen/terug IJsland
• overnachting in hotel na de trektocht
• optioneel: rit met sneeuwmobiel op de Langjökull gletsjer (ter plaatse te betalen, 26.200 ISK)

Niveau
Voor gemiddelde en ervaren ruiters, gewoon aan vele uren in het zadel
Gewicht
max. 110kgr
Leeftijd
Min. leeftijd 12 jaar mits begeleiding van een volwassen ruiter
Aantal
12-20 ruiters
Afreis
afreis is altijd gegarandeerd, er is geen minimumaantal
Paarden
Er wordt gewoonlijk 2-3 keer per dag van paard gewisseld. Op de langere tochten drijven we onze vrije paarden loslopend mee in onze kudde, de traditionele manier van rijden in IJsland.
Het IJslandse paard
Zadels
IJslandse zadels met zadeltassen
Maaltijden
Het menu bestaat uit een uitgebreid ontbijt en traditionele IJslandse maaltijden (vis of lamsvlees). Vegetarische maaltijden zijn beschikbaar op verzoek (vermelden bij boeking). De ruiters maken hun eigen lunchpakket aan de ontbijttafel.
Gidsen
Gids tijdens de trektocht. Een kok en helpers voor de paarden.
Paspoort
Geldige identiteitskaart volstaat
Transfer
Alle transfers tijdens de trektocht
Avontuur
Licht
Sanitair
Voldoende
Comfort
Gedeelde kamers (voor 2-4 personen), met gemeenschappelijk sanitair. Slaapzak zelf mee te brengen! Vele lokaties beschikken ook over warme zwembaden.

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht!

7 dagen / 6 nachten / 6 dagen in 't zadel (ongeveer 150 km)

Opmerking:
Door weersomstandigheden kan het soms nodig zijn de route te wijzigen.

Dag 1: Reykjavík – Thingvellir –Réttarholt gasthuis
U wordt opgepikt aan het BSÍ Busstation in Reykjavik of bij de officiële bushaltes in Reykjavik bij uw accommodatie (www.busstop.is) tussen 18.00 en 19.00 uur.
Transfer van Reykjavík naar het Réttarholt gasthuis.
Daar maken we kennis met de andere ruiters en met het personeel met nadien een uitgebreid diner.

Dag 2: Réttarholt – Thjórsá glacier river  (ca. 15 km)
Na een introductie van het IJslandse paard en zijn speciale gangen beginnen we met onze rit langs het mooie
wandelpad bij de Getser van Thjórsá. We verlaten de paarden in Sandlækjarmýri en rijden naar Réttarholt Gasthuis.
Deze dag is het perfecte begin om je paard en de IJslandse route te leren kennen
Rijden in een ontspannen sfeer.
We genieten van een outdoor warm bubbelbad in het Réttarholt gasthuis met nadien een stevig avondeten.

Dag 3: Réttarholt – Hvítárdalur (ca. 30 km)
We verlaten Réttarholt en rijden terug naar de paarden. Van daaruit vertrekken we naar de vruchtbare landbouwgronden van de naburige gemeenschap Hrunamannahreppur. We drijven extra paarden met ons mee in een los lopende kudde, waardoor we regelmatig van paard kunnen veranderen en zo in een vlot tempo kunnen blijven rijden. We steken de bekende zalmrivier Stóra-Laxá over en stoppen voor onze picknick lunch in Hrunaréttir, een kraal gebruikt voor de jaarlijkse schapen round-up in de herfst. We rijden nadien verder naar de Hvítárdalur boerderij, waar we de nacht doorbrengen.

Dag 4: Hvítárdalur – Gullfoss – Myrkholt/Hvítárdalur  (ca. 20 km)
We vervolgen onze tocht op zachte paden ideaal voor het tölten en richting de majestueuze canyon Brúarhlöð waar melkachtig groen water door bizarre rotsformaties stroomt. Langs de Hvítá rivier volgen we de steeds dieper wordende canyon tot aan de indrukwekkende Gullfoss, de gouden waterval. Daarna rijden we verder door het beroemde Geysirhot warmwaterbron-gebied.

Dag 5: Geysir – Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt/Hvítárdalur (ca. 30 km)
Onze tocht leidt ons door de Haukadalur vallei met zijn prachtige berkenbos. Onderweg doorkruisen we heldere kleine stroompjes en genieten van de rijke vegetatie aan wilde berg bloemen die bloeien tijdens de hoogzomer. Terwijl we stijgen naar een hoogvlakte zul je de veranderingen in de natuur merken naarmate we grotere hoogte bereiken. Een adembenemend uitzicht op de bergen en gletsjers van het hoogland is onze beloning wanneer we de top van Haukadalsheiði bereiken. De rest van de dag brengen we door in het Geysir gebied. Er is genoeg tijd om dit zeer interessante gebied met zijn talloze borrelende warmwaterbronnen te verkennen. Optioneel (tegen meerprijs ISK 26.200 per persoon) kan u sneeuwscooter rijden op de Langjökull gletsjer en van nabij genieten van het witte ijsveld van de Langjökull gletsjer. Wie hiervoor kiest, rijdt met een 4x4 voertuig naar een basiskamp waar u warme kleding krijgt. Na enkele veiligheidsinstructies rijden we de witte wereld van ijs en sneeuw binnen. Twee personen delen een sneeuwscooter tijdens de 1u durende rit en beide personen krijgen de kans om met de sneeuwscooter te rijden (een geldig rijbewijs is noodzakelijk om met een sneeuwscooter te mogen rijden, jongere deelnemers en kinderen kunnen achterop zitten).

Dag 6: Geysir – Tungufellsdalur – Kaldbakur – Réttarholt gasthuis (ca. 30 km)
We verlaten het Geysir gebied en rijden langs groene weiden terug naar de brug bij de Brúarhlöð canyon waar we de machtige Hvítá rivier oversteken. Nu trekken we naar het binnenland en volgen de mooie Tungufellsdalur vallei naar het Hrunaheiðar heide plateau, hierbij ervaren we het rijden langs de rand van de beschaving. Onze paarden brengen de nacht door op de Kaldbakur boerderij, wij rijden we naar de Secret Lagoon voor een ontspannend bad in het geothermische zwembad en vervolgens rijden we naar het Réttarholt gasthuis waar we de nacht doorbrengen.

Dag 7: Réttarholt – Kaldbakur – Hrepphólar – Kálfhóll – Reykjavík (ca. 40 km)
Onze laatste rijdag van het rijden biedt ons eens te meer prachtige landschappen. Vandaag volgen we goed berijdbare paden langs Mt. Galtafell en we zien de indrukwekkende basaltzuilen bij Hrepphólar. We steken de rivier Laxá over en bereiken Sandlækjarmýri. We gaan richting de oevers van de rivier Þjórsá en volgen deze tot aan de Kálfhóll boerderij. Hier nemen we afscheid van onze gidsen, het personeel en paarden en u wordt terug gebracht naar Reykjavík, waar u wordt afgezet aan uw hotel of ander verblijf of aan het busstation. (aankomst in Reykjavík voorzien rond 19u).

Het overnachten op dag 7 is dus niet voorzien, ofwel kan u de bus nemen naar het vliegveld (als u een avondvlucht heeft) of u moet een hotel, b&b, airbn of andere accomodatie voorzien. Indien gewenst kunnen we u daarbij helpen.

De bagage wordt vervoerd met een busje. Neem niet teveel bagage mee want de transportruimte is beperkt. Kies liever voor stevige bagagetassen in plaats van harde koffers.

U moet voorbereid zijn op allerlei weersomstandigheden want het weer kan heel snel omslaan.

Mee te nemen: slaapzak en hoofdkussentje !

Aan te raden zijn:

• kniehoge rijlaarzen, bij voorkeur rubber (omdat we soms rivieren doorsteken)
•warme jas
• warme trui (wol of fleece)
• Warme sokken en handschoenen, tenminste twee paar, sjaal en een pet of hoed.
• Warm ondergoed, eventueel lang ondergoed (beschermt ook tegen wrijving).
• Voor de dames - sportbeha.
• rijbroek.
• Een paar slippers/pantoffels voor binnenshuis (IJslanders doen hun schoenen uit bij het betreden van een huis).
• zwemkleding, handdoeken, zeep etc.
• Een kleine camera om mee te nemen op de tocht
• pleisters .
• Vliegennet
•Zonnecrème voor gezicht en lippen (met een hoge zonnefactor).
• zonnebril
•eventueel: oordopjes
• Breng meer dan 1 paar comfortabele schoenen mee zodat je je schoenen kan wisselen als je voeten nat worden: wandelschoenen, rijlaarzen, rubber laarzen.

Zijn inbegrepen en hoeft u dus niet mee te brengen:
Zadeltassen, regenkledij, rijhelm

Rijkleding (rijbroeken, jasjes, enz.) moet worden gewassen (40°c) of schoongemaakt in de droogkuis.
Kledingstukken die niet kunnen worden gereinigd of gereinigd (schoenen, helmen) moeten minstens vijf dagen voor aankomst in IJsland worden gereinigd en ontsmet.
De IJslandse Veterinaire Dienst beveelt het ontsmettingsmiddel Virkon S aan voor desinfectie.
Gebruikte rijhandschoenen, zweepjes, zadels, hoofdstellen, chaps en andere gebruikte lederen uitrusting mogen het land niet binnen gebracht worden.
Deze voorzorgsmaatregelen zijn nodig omdat er geen besmettelijke dierziekten in IJsland zijn.
Paarden worden niet gevaccineerd en zijn daarom vatbaar voor infectieuze stoffen uit het buitenland. Meer informatie op: (www.mast.is)