.

Hippo-Trail- Groenendijk 2 - 9981 St.Laureins - België

Erk.nr 9561

- info@hippo-trail.be --- 00 32 (0)495 69 22 37
RODE PRIJSGARANTIE ... Ergens een lagere prijs ...
--> -->

Zoek Uw Reis.......

---------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------

Frankrijk-Languedoc-Western-Beginners

Foto's Info Praktisch Dag per dag Bagage en Informatie Video

Prijs per persoon excl. reiskosten
955 Euro
Every week, start on Saturday   May 2019
955 Euro
Every week, start on Saturday   June 2019
955 Euro
Every week, start on Saturday   July 2019
955 Euro
Every week, start on Saturday   August 2019
955 Euro
Every week, start on Saturday   September 2019
955 Euro
Every week, start on Saturday   October 2019

 

Iedere week vanaf 5 Mei tot in Oktober.
 

Volledig onervaren ruiters en amazones leren in zeer korte tijd de basisbeginselen van het rijden met Ranch-horses. Vanwege de overvloed aan persoonlijke aandacht en rust, is onze ervaring dat in korte tijd al de walk, jog en lope (stap, draf en galop) kan worden uitgezeten. Met dit als basis kan de deelnemer later in de week mee trails maken en werken met de koeien.

Je hoeft de Atlantische oceaan niet over te steken om het echte ranchleven te ervaren. Voor een bijzondere paardrijde vakantie kom je gewoon naar deze ranch in Zuid-Frankrijk.

Het Parc Naturel du Haut-Languedoc is een duizenden hectares groot natuurgebied, in één van de mooiste streken van Zuid-Frankrijk. Dit park biedt een zeer gevarieerd ruitergebied met kilometerslange niet afgebakende routes (trails). Deze prachtige glooiende streek heeft een zeer mild klimaat, waardoor de temperatuur ideaal is om het hele jaar door paard te rijden, ook in hartje zomer.

Midden in deze ongerepte natuur op duizend meter hoogte, met immense loof- en naaldbossen, heidevelden en grillige rotswanden, natuurlijke meren en stromende beekjes, vind je deze ranch.

Op de ranch wonen meer dan 24 paarden die je graag de prachtige omgeving laten zien. Het is ook mogelijk je eigen paard mee te nemen om met de koeien te werken of trails te rijden.

Over het rijden in western-style krijgt de gehele groep ruime aandacht en uitleg middels de Western Horseman Clinic op de eerste dag.

Inbegrepen
Vol pension, excl. alcoholische dranken/frisdranken.
Je krijgt een eigen paard waarmee je avontuurlijke dagtrails rijdt
Niet inbegrepen

Uw verplaatsing naar Beziers. (Retour/Transfer)
Aankomst en vertrek vanuit het treinstation of vliegveld van Beziers, waar wij je ophalen en weer terugbrengen. De kosten voor transfers bedragen 75 euro per persoon.

Niveau
U beheerst de gangen stap, draf en galop
Gewicht
Het maximale ruitergewicht is 90 kg
Leeftijd
De minimum leeftijd voor deelname 16 jaar
Aantal
max. 10 personen, gevorden en beginners samen.
Afreis
Altijd
Paarden
Bontgefokte paarden, o.a. Appaloosa’s, Arabieren en half-Quarters, ze zijn getraind als ranchpaarden op techniek, kracht en uithoudingsvermogen.
Zadels
Western zadels
Maaltijden
De maaltijden (ontbijt, lunch, drie-gangen diner) zijn volledig verzorgd (excl. tafelwijn).
Er kan aan vegetarische wensen voldaan worden mits er van tevoren afspraak over gemaakt wordt.
Gidsen
Eigenaresse Jacqueline
Paspoort
Internationale reispas is NIET meer nodig, identiteitskaart is voldoende.
Transfer
Aankomst in het treinstation of vliegveld van Beziers, waar wij je ophalen en weer terugbrengen. De kosten voor transfers bedragen 75 euro per persoon.
Avontuur
Gemiddeld
Sanitair
Comfortabel
Comfort
Paarden Ranch met comfortabele kamers. 2-persoons kamers met eigen douche/toilet

Persoonlijke ongevallen verzekering verplicht.


8 dagen / 7 nachten / 5 dagen in 't zadel

Met mooi weer maakt ook zwemmen met de paarden deel uit van het programma.
Een unieke ervaring…!

dag 1: aankomst
U bent van harte welkom vanaf 16u. U kunt alvast rondkijken op het terrein en uw bagage in uw gastenverblijf plaatsen.
’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

dag 2: uitgebreide uitleg & trail
Na het uitgebreide ontbijt krijgt u uitgebreid uitleg over de basis van het western rijden en de omgang met onze paarden.
Na de uitleg volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens uw eerste kennismaking met uw paard voor deze week een feit worden door in de middag te rijden.

dag 3: tweede lesdag met een korte buitenrit op eigen terrein en zeer uitgebreide lunch
Na het ontbijt en waarschijnlijk wat spierpijn van de vorige dag, vertrekt u met de andere deelnemers naar de stallen.
Onder begeleiding zadelt u uw paard en start de tweede lesdag van ongeveer 4,5 uur verspreid over de ochtend & middag.
U herhaalt de behandelde onderdelen van gisteren en er komt meer mogelijkheid tot individueel oefenen (onder toeziend oog van begeleiding).
Na de lunch heeft u opnieuw de mogelijkheid tot individueel oefenen en daarna volgt een korte buitenrit . Een dag waarin u veel leert en, zoals weten we uit ervaring, de basis voor de rest van het programma is gelegd.

dag 4: adventure trail in de ochtend & avond trail
Vandaag staat er een individuele en avontuurlijke trail van ongeveer 3 uur op het programma. Na het ontbijt gaat u ’s ochtends individueel een puzzelrit rijden (met 2-4 personen) op het uitgestrekte landgoed van de ranch. Dit zal zonder begeleiding zijn, om u de mogelijkheid te geven uw paard nóg beter te leren kennen. Na een uitgebreide lunch op de ranch maakt u ’s avonds een avondrit. Hoe stiller de rit verloopt, hoe groter de kans om wilde reeën te zien. Een waanzinnige 2,5 uur durende ervaring die u zeker niet wilt missen …
Mocht het zo zijn dat uw rijniveau nog onvoldoende is voor deze trails, wordt er deze dag nog les gegeven.

dag 5: Vrije dag
Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. De gasten met de beschikking over eigen vervoer kunnen de omgeving gaan verkennen en diverse leuke plaatsen in de buurt bezoeken. U kunt naar een meer gaan, naar het strand of een typisch Frans dorpje in de omgeving bezoeken. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken of uw dag op de ranch doorbrengen en gebruik maken van het zwembad.

dag 6: Lesdag ?
Na het ontbijt volgt er nog een lesdag óf, indien uw rijniveau reeds voldoende is, gaat u met de groep gevorderden mee op dagtrail. De lunch wordt onderweg genuttigd.

dag 7: Trail
Na het ontbijt wordt op deze dag in de ochtend een trail gemaakt en 's middags zult u de uitdaging aangaan met natuurlijke hindernissen in ons trailpark. De lunch wordt genuttigd op de ranch.
De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

dag 8: vertrek na het ontbijt
Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dat u volledig uitgerust bent, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.

Per dag rijd je 4 à 5 uur paard. Halverwege de week is er één rustdag die je naar eigen wens en behoefte kunt invullen.

Tijdens deze vakantie is het genieten van de familiale ambiance, de kampvuuravonden en barbecues, het paardrijden, de vers- en huisgemaakte maaltijden en natuurlijk van alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.

De paarden staan zoveel mogelijk gezamenlijk in de grote weiden. Mede hierdoor zul je gelukkige paarden aantreffen, die elkaar goed verdragen.

Leer paard rijden: heb je nog geen ervaring met paardrijden? Geen probleem. Je krijgt van ons tijdens dit arrangement veel uitleg hierover, zodat ook jij deze manier van paardrijden volledig kunt ervaren maar de nadruk ligt op het leren paardrijden in het algemeen. Zorg naast je normale bagage en naar gelang het jaargetijde voor praktische kleding, eventueel met chaps en hoed.
Een cap dragen is niet verplicht, dit uiteraard op eigen risico. Er zijn op de ranch geen caps aanwezig.